Mate-Fin Medical

Mate-Fin Medical este o firma privata, cu capital integral romanesc, infiintata din dorinta de a pune la dispozitie pacientilor, dar si a medicilor de diferite specialitati clinice, paraclinice, chirurgilor, un cadru specializat in stabilirea unui diagnostic scintigrafic cat mai precis si complet, in contextul unei lipse acute ale acestor investigatii de diagnoza din oferta investigatiilor paraclinice de pe piata medicala romaneasca. Complementar cu acestea, clinica noastra efectueaza si ecografii, care sunt unele dintre cele mai folosite unelte moderne de diagnostic.
Misiunea noastra este de a oferi servicii medicale de calitate, prin respect, profesionalism si grija fata de pacienti. Pentru a ne putea indeplini aceasta misiune, am investit in trei directii principale: echipa medicala, echipamente, locatie.
In activitatea noastra ne ghidam dupa convingerea ca a fi medic este mai mult decat o meserie, iar aceasta nu poate fi practicata fara omenie si respect pentru valorile morale.

null

Istorie si arhitectura

Situata într-o zonă centrala, in imediata apropiere a Bulevardului Dacia, una dintre arterele principale ale Bucurestiului si cu un farmec aparte datorita numeroaselor cladiri monument istoric de sfarsit de secol al XIX-lea si prima parte a secolului XX, clinica Mate-Fin Medical isi intampina vizitatorii si pacientii intr-un spatiu ce se incadreaza perfect in acest ambient.
Cladirea in care ne desfasuram activitatea dateaza de la inceputul perioadei interbelice (1918), avand un stil architectural ce imbina elementele specifice Art Nouveau-lui si care inca pastreaza eleganta si farmecul acelor vremuri, cu incaperi largi, inalte si luminoase, ziduri groase, asa cum se construiau casele pe atunci, solide si cu personalitate.
Putine detalii au fost descoperite despre constructie, dar este imposibil sa nu va atraga atentia daca treceti pe langa ea. Cladirea, complet renovata in 2015, a pastrat o mare parte din elementele originale care au putut fi salvate si restaurate.

Medicina Nucleara

Este o specialitate imagistica de sine statatoare, care apartine domeniului imagisticii functionale (alaturi de Imagistica prin Rezonanta Magnetica Functionala) si care consta intr-o evaluare vizuala si, uneori, chiar si cuantificabila, a functiei unui organ sau sistem, cu ajutorul unui trasor radioactiv specific. Ea este complementara tehnicilor imagistice morfologice, anatomice, atat a celor care utilizeaza radiatii X (radiologie, computer tomografie), cat si a celor neiradiante (ecografie, imagistica prin rezonanta magnetica).
Medicina nucleara utilizeaza proprietatile unei substante radioactive legate de o molecula medicamentoasa, cu formarea unui radiofarmaceutic – atat in scop diagnostic, cat si in tratament. In ultimii 50 de ani medicina nucleara a evoluat intr-o maniera extraordinara, astfel incat a devenit un element esential nu numai pentru diagnosticul diferitelor afectiuni, ci si pentru tratamentul acestora, in special in cele oncologice.

Ecografia (ultrasonografia)

Este investigatia imagistica ce presupune utilizarea unui  dispozitiv portabil pus în contact cu pielea pacientului  si care produce unde ultrasonore de frecvență înaltă și care receptează ecourile trimise de către organele interne, astfel putandu-se vizualiza diferite structuri anatomice si organe interne. Avantajul ecografiei constă în faptul că se evită efectele nocive ale razelor X, insa un dezavantaj constă în faptul că nu sunt obținute imagini foarte clare. De asemenea, utrasunetele, care se propaga usor in medii lichide si nu sunt reflectate de acestea, sunt oprite de aer si de oase. De aceea, ecografia este putin sau deloc indicata in examinarea creierului, plamanilor, intestinelor sau a oaselor.

De ce sa ne alegi

null

Solutii integrate

Avem o experienta de peste 8 ani de participare la studii clinice randomizate in neoplasmele de prostata, pulmonare, de san si genitale, in diversele etape ce necesita monitorizarea pacientilor din punct de vedere imagistic, atat pentru incadrarea acestora in numeroasele terapii inovatoare, cat si pentru verificarea eficientei tratamentelor studiate. In acest context, colaboram cu medici oncologi renumiti, din centre medicale si universitare de referinta din Bucuresti, Constanta, Craiova, Pitesti, Braila, raspunzand cerintelor stricte ale ordonatorilor internationali ai studiilor clinice.
null

Tehnologie de ultima generatie

Clinica noastra are in dotare doua echipamente de medicina nucleara, numite gamma camere sau camere de scintilatie. In acest fel se reduc la minim situatile in care pacientii nu pot efectua investigatia la data programarii din cauza unei eventuale defectiuni tehnice. Al doilea echipament a fost achizitionat in urma cu 3 ani de la Mediso Ltd., firma cu o experienta de aproximativ 30 de ani in producerea echipamentelor pentru medicina nucleara. In tara noastra sunt 10 laboratoare de medicina nucleara care au fost dotate cu gamma camere si SPECT-CTuri fabricate de catre Mediso Ltd.

Parteneri